• Koelelementen, onmisbaar tijdens de zomermaanden


  25 November 2019

  Wanneer u er tijdens het voorjaar of in de zomermaanden op uit trekt spreekt het voor zich dat u mogelijks lekkere drankjes en lekker eten mee zal willen nemen. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn, ware het niet dat de kans bestaat dat al deze dranken en voedingswaren al snel veel te warm zullen krijgen. Op het ogenblik dat, dat gebeurt spreekt het voor zich dat dit de genotservaring niet bepaald ten goede zal komen. Gelukkig kunt u hier iets aan doen. Door gebruik te maken van koelelementen kunt u er namelijk voor zorgen dat alles lekker fris kan worden gehouden en dit doorgaans ook nog eens voor verschillende uren. Wilt u ook graag meer te weten komen over wat koelelementen nu precies voor u kunnen betekenen? Lees dan snel verder, want u komt er alles over te weten hier op deze pagina!

              Wat zijn koelelementen?

  Koelelementen bestaan in verschillende vormen en kleuren, maar zijn steeds voorzien van een speciale vloeistof. De vloeistof die zich in koelelementen bevindt staat er om bekend snel te bevriezen, maar slechts langzaam terug te ontdooien. Op het ogenblik dat het koelelement in de diepvries wordt gelegd zal deze snel bevriezen. Eenmaal het koelelement zich buiten de vriezer bevindt zal ze nog gedurende geruime tijd koel blijven. Dit zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld ook na een paar uur nog altijd zult kunnen genieten van een lekker gekoeld drankje. Dit uiteraard op voorwaarde dat u de koelelementen op correcte wijze gaat gebruiken. In principe lijkt de werking van koelelementen vanzelfsprekend te zijn, maar er zijn in de praktijk toch nog steeds heel wat mensen die de plank er echt volledig mis mee slaan.

              Denk goed na over waar u de koelelementen in gaat stoppen

  Laat ons misschien maar eens beginnen met het eenvoudigste van allemaal, namelijk waarin u de koelelementen gaat gebruiken. Er zijn immers helaas nog steeds mensen die ervoor kiezen om een koelelement in hun gewone rugzak te stoppen. Uiteraard kunt u dit gewoon doen, maar we kunnen u nu al vertellen dat u daarmee nooit het optimale potentieel van het koelelement zult kunnen benutten, integendeel. Bovendien is de kans ook nog eens zeer groot dat uw rugzak op een bepaald ogenblik gaat lekken door toedoen van het water dat van het koelelement afstroomt. Wilt u het maximale potentieel van uw koelelementen kunnen benutten? Maak dan gebruik van een geïsoleerde koelbox of een speciale koeltas.

              Maak gebruik van meerdere koelelementen

  In het bijzonder wanneer u met een goed gevulde, grote koelbox of koeltas op uitstap gaat is het interessant om gebruik te maken van niet één, maar wel van verschillende koelelementen. Des te groter de drager is waar gebruik van wordt gemaakt, des te meer koelelementen er namelijk zijn vereist. Bovendien is het ook altijd een goed idee om de koelbox op strategische wijze in te richten. Zo wordt het bijvoorbeeld aangeraden om uw verschillende producten op elkaar te stapelen en de koelelementen daartussen te plaatsen. Op deze manier kan het koeleffect van de koelelementen pas echt op doeltreffende wijze worden verspreid over de volledige drager.

              Laat het deksel van uw koelbox niet nodeloos lang openstaan

  Ook al houdt u goed rekening met de hierboven aangegeven tips, toch kan het nog steeds fout gaan. In het bijzonder op warme dagen is het namelijk altijd van belang om het deksel van uw koelbox niet langer te laten openstaan dan strikt noodzakelijk is. Doet u dat wel? Dan spreekt het voor zich dat het koeleffect in geen tijd (grotendeels) zal komen te verdwijnen.

  Voor koelmiddelen en koelelementen is Coolpack.nl vanzelfsprekend thé place to be!

Plaats Recensie