U bent hier: Home » News
 • Koelelementen, onmisbaar tijdens de zomermaanden


  25 November 2019

  Wanneer u er tijdens het voorjaar of in de zomermaanden op uit trekt spreekt het voor zich dat u mogelijks lekkere drankjes en lekker eten mee zal willen nemen. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn, ware het niet dat de kans bestaat dat al deze dranken en voedingswaren al snel veel te warm zullen krijgen. Op het ogenblik dat, dat gebeurt spreekt het voor zich dat dit de genotservaring niet bepaald ten goede zal komen. Gelukkig kunt u hier iets aan doen. Door gebruik te maken van koelelementen kunt u er namelijk voor zorgen dat alles lekker fris kan worden gehouden en dit doorgaans ook nog eens voor verschillende uren. Wilt u ook graag meer te weten komen over wat koelelementen nu precies voor u kunnen betekenen? Lees dan snel verder, want u komt er alles over te weten hier op deze pagina!

              Wat zijn koelelementen?

  Koelelementen bestaan in verschillende vormen en kleuren, maar zijn steeds voorzien van een speciale vloeistof. De vloeistof die zich in koelelementen bevindt staat er om bekend snel te bevriezen, maar slechts langzaam terug te ontdooien. Op het ogenblik dat het koelelement in de diepvries wordt gelegd zal deze snel bevriezen. Eenmaal het koelelement zich buiten de vriezer bevindt zal ze nog gedurende geruime tijd koel blijven. Dit zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld ook na een paar uur nog altijd zult kunnen genieten van een lekker gekoeld drankje. Dit uiteraard op voorwaarde dat u de koelelementen op correcte wijze gaat gebruiken. In principe lijkt de werking van koelelementen vanzelfsprekend te zijn, maar er zijn in de praktijk toch nog steeds heel wat mensen die de plank er echt volledig mis mee slaan.

              Denk goed na over waar u de koelelementen in gaat stoppen

  Laat ons misschien maar eens beginnen met het eenvoudigste van allemaal, namelijk waarin u de koelelementen gaat gebruiken. Er zijn immers helaas nog steeds mensen die ervoor kiezen om een koelelement in hun gewone rugzak te stoppen. Uiteraard kunt u dit gewoon doen, maar we kunnen u nu al vertellen dat u daarmee nooit het optimale potentieel van het koelelement zult kunnen benutten, integendeel. Bovendien is de kans ook nog eens zeer groot dat uw rugzak op een bepaald ogenblik gaat lekken door toedoen van het water dat van het koelelement afstroomt. Wilt u het maximale potentieel van uw koelelementen kunnen benutten? Maak dan gebruik van een geïsoleerde koelbox of een speciale koeltas.

              Maak gebruik van meerdere koelelementen

  In het bijzonder wanneer u met een goed gevulde, grote koelbox of koeltas op uitstap gaat is het interessant om gebruik te maken van niet één, maar wel van verschillende koelelementen. Des te groter de drager is waar gebruik van wordt gemaakt, des te meer koelelementen er namelijk zijn vereist. Bovendien is het ook altijd een goed idee om de koelbox op strategische wijze in te richten. Zo wordt het bijvoorbeeld aangeraden om uw verschillende producten op elkaar te stapelen en de koelelementen daartussen te plaatsen. Op deze manier kan het koeleffect van de koelelementen pas echt op doeltreffende wijze worden verspreid over de volledige drager.

              Laat het deksel van uw koelbox niet nodeloos lang openstaan

  Ook al houdt u goed rekening met de hierboven aangegeven tips, toch kan het nog steeds fout gaan. In het bijzonder op warme dagen is het namelijk altijd van belang om het deksel van uw koelbox niet langer te laten openstaan dan strikt noodzakelijk is. Doet u dat wel? Dan spreekt het voor zich dat het koeleffect in geen tijd (grotendeels) zal komen te verdwijnen.

  Voor koelmiddelen en koelelementen is Coolpack.nl vanzelfsprekend thé place to be!

 • Hoe houd je jouw keuken stralend schoon?


  11 December 2017

  Wie langer wilt genieten van zijn huis, tuin en de meubelen die het hier heeft in staan, zal regelmatig moeten schoonmaken – een van de belangrijkste onderdelen voor goed onderhoud. Hieronder lees je hoe je jouw keuken het beste schoon kunt houden, zonder dat je hier veel tijd aan kwijt zult zijn. Lees snel verder en wij helpen je verder op weg.

   

  De meeste mensen kunnen nog maar net tijd vinden om de was te doen of te stofzuigen, maar wie zijn investeringen een langere levensduur wilt geven zal meer moeten doen. Als je te lang wacht met schoonmaken komt viezigheid in alle vormen op een gegeven moment vast te zitten, waardoor het een lastige opgave wordt op dit te verwijderen. Dit kan zorgen voor flinke problemen, zoals hout dat gaat rotten of ramen die je niet meer schoon krijgt.

   

  Begin van onder naar beneden

  Je zult het ongetwijfeld wel eens gehoord hebben, maar iemand die goed wilt leren schoonmaken zal van onder naar boven moeten gaan. In dit geval begin met je met de muren, gevolgd door de kastjes en daarna het aanrecht, de kastjes en vervolgens de vloer. Wanneer je het in een andere volgorde doet zal je al gauw merken dat je dubbelwerk moet doen, wat uiteindelijk alleen maar extra tijd kost. Dit geldt niet alleen voor in de keuken, maar ook voor de ramen, slaapkamers en badkamer.

   

  Het schoonhouden van hout

  De meeste keukens zijn gemaakt van hout. Een prachtig materiaal, maar het vereist wel enige onderhoud. Het probleem met hout is dat het krimpt en uitzet gedurende het jaar. Dit kan voor scheurtjes en kleine gaatjes zorgen, waar vuil in kan gaan zitten. Het is daarom belangrijk dat je eens in de zoveel tijd een doekje over het hout heen haalt. Gebruik hierbij warm water, dit maakt het makkelijker om het vuil van de kastjes te verwijderen. Wanneer je veel scheurtjes ziet is het wellicht een goed idee om alles te schuren en opnieuw te verven. Deze verflaag biedt bescherming tegen vuil, zodat de viezigheid niet vast in het hout komt te zitten.

   

  Het schoonmaken van keukenapparatuur

  Wanneer je een nieuwe keuken aanschaft, zal je ongetwijfeld gemerkt hebben dat keukenapparatuur behoorlijk aan de prijs is. Wie keukenapparatuur van goede kwaliteit koopt, kan hier jarenlang van genieten; mits je onderhoud pleegt. Denk bijvoorbeeld aan de oven of de magnetron; wanneer je deze niet goed schoonhoudt wordt het na verloop van tijd alleen maar lastiger om alles schoon te maken. Het is daarom belangrijk dat je direct schoonmaakt nadat je bepaalt apparatuur gebruikt hebt. De meeste mensen stellen dit uit tot de volgende dag en dan is het eigenlijk al te laat.

   

  Bij het schoonmaken van pannen, de oven, de magnetron en andere keukenapparatuur is het belangrijk dat je niet teveel schoonmaakartikelen gebruiken. Met schoonmaakartikelen kun je na verloop van tijd de anti aanbak laag verwijderen. Het is beter om te kiezen voor warm water met een beetje olie bijvoorbeeld.

   

  Welke schoonmaakartikelen moet je aanschaffen?

  Er zijn versnellende schoonmaakartikelen die je moet aanschaffen. In dit geval kun je denken aan een stoomreiniger, vloerwissers en dweilmoppen, doekjes en schoonmaakartikelen waar je de ramen mee kunt doen. Kortom, genoeg schoonmaakspullen om aan te schaffen. Wanneer je zelf weinig tijd hebt voor het schoonmaken is het beter om een schoonmaker in te huren. Zo weet je in ieder geval zeker dat het huis en de keuken goed schoon gehouden worden.

   

  Benieuwd welke schoonmaakartikelen van goede kwaliteit zijn? Neem dan eens een kijkje op schoonmaakartikelen. Op deze pagina vind je een ruim aanbod van schoonmaakartikelen, waar je in één keer alles kunt kopen wat je nodig hebt.

   

   

   

   

 • Een magnetron kopen


  24 August 2017
  Bedenk dat de grootte er toe doet. Voordat u gaat winkelen, bepaal hoeveel keukenruimte u bereid bent om op te geven voor de magnetron. Als u een gezin thuis hebt, ga dan naar een grotere magnetron die grote gerechten kan behandelen. Er zijn zelfs fabrikanten die modellen maken zo klein dat het goed is voor alleen een kom soep of om koffie op te warmen.

  Waar moet ik in de winkel op letten?

  • Kijk naar voorzieningen zie noodzakelijk zijn voor het breiden van maaltijden, zoals automatische ontdooien en voorgeprogrammeerde instellingen, die snacks opwarmen. Een andere leuke optie: sensoren die de kooktijd berekenen op basis van de hoeveelheid stoom die het voedsel uitzendt.
  • Controleer of uw favoriete gerecht op de draaitafel past die binnenin staat. Als het gerecht te groot is om te draaien, zoek een functie waarmee u de draaitafel kan afsluiten, zodat het stilstaat tijdens het verwarmen of ontdooien.
  • Ontdek of de machine gebruiksvriendelijk is. Zoek naar grote knoppen en iconen. Open en sluit de deur een paar keer om te zien of u het fijn aan vindt voelen.
  Hoeveel wattage heb ik nodig? Een 1,000 watt magnetron kookt snel en efficiënt. Microgolven met 700 watt of minder zijn langzamer (hoewel dat soms ook handig is) en bereiden niet altijd gelijkmatig. Over het algemeen, hoe hoger het wattage, hoe sneller de bereiding. Hoe moet ik mijn magnetron schoonmaken? Voordat u uw apparaat afveegt, spuit een allesreinigingsmiddel op een doek. Spuit het nooit direct in de oven. Als het namelijk de ventilatie in wordt gespoten, kan het de interne onderdelen beschadigen. Zorg ervoor dat u de bovenkant van binnen in de magnetron goed schoonmaakt. Er spat veel voedsel en vloeistof tegen de bovenkant aan tijdens de bereiding. Reinig de draaitafel met de hand of wasseer het in de vaatwasser. Toch iets kapot van de magnetron? Kijk op onderdelenwinkel.nl voor een nieuw onderdeel.