U bent hier: Home » News
 • Hoe houd je jouw keuken stralend schoon?


  11 December 2017

  Wie langer wilt genieten van zijn huis, tuin en de meubelen die het hier heeft in staan, zal regelmatig moeten schoonmaken – een van de belangrijkste onderdelen voor goed onderhoud. Hieronder lees je hoe je jouw keuken het beste schoon kunt houden, zonder dat je hier veel tijd aan kwijt zult zijn. Lees snel verder en wij helpen je verder op weg.

   

  De meeste mensen kunnen nog maar net tijd vinden om de was te doen of te stofzuigen, maar wie zijn investeringen een langere levensduur wilt geven zal meer moeten doen. Als je te lang wacht met schoonmaken komt viezigheid in alle vormen op een gegeven moment vast te zitten, waardoor het een lastige opgave wordt op dit te verwijderen. Dit kan zorgen voor flinke problemen, zoals hout dat gaat rotten of ramen die je niet meer schoon krijgt.

   

  Begin van onder naar beneden

  Je zult het ongetwijfeld wel eens gehoord hebben, maar iemand die goed wilt leren schoonmaken zal van onder naar boven moeten gaan. In dit geval begin met je met de muren, gevolgd door de kastjes en daarna het aanrecht, de kastjes en vervolgens de vloer. Wanneer je het in een andere volgorde doet zal je al gauw merken dat je dubbelwerk moet doen, wat uiteindelijk alleen maar extra tijd kost. Dit geldt niet alleen voor in de keuken, maar ook voor de ramen, slaapkamers en badkamer.

   

  Het schoonhouden van hout

  De meeste keukens zijn gemaakt van hout. Een prachtig materiaal, maar het vereist wel enige onderhoud. Het probleem met hout is dat het krimpt en uitzet gedurende het jaar. Dit kan voor scheurtjes en kleine gaatjes zorgen, waar vuil in kan gaan zitten. Het is daarom belangrijk dat je eens in de zoveel tijd een doekje over het hout heen haalt. Gebruik hierbij warm water, dit maakt het makkelijker om het vuil van de kastjes te verwijderen. Wanneer je veel scheurtjes ziet is het wellicht een goed idee om alles te schuren en opnieuw te verven. Deze verflaag biedt bescherming tegen vuil, zodat de viezigheid niet vast in het hout komt te zitten.

   

  Het schoonmaken van keukenapparatuur

  Wanneer je een nieuwe keuken aanschaft, zal je ongetwijfeld gemerkt hebben dat keukenapparatuur behoorlijk aan de prijs is. Wie keukenapparatuur van goede kwaliteit koopt, kan hier jarenlang van genieten; mits je onderhoud pleegt. Denk bijvoorbeeld aan de oven of de magnetron; wanneer je deze niet goed schoonhoudt wordt het na verloop van tijd alleen maar lastiger om alles schoon te maken. Het is daarom belangrijk dat je direct schoonmaakt nadat je bepaalt apparatuur gebruikt hebt. De meeste mensen stellen dit uit tot de volgende dag en dan is het eigenlijk al te laat.

   

  Bij het schoonmaken van pannen, de oven, de magnetron en andere keukenapparatuur is het belangrijk dat je niet teveel schoonmaakartikelen gebruiken. Met schoonmaakartikelen kun je na verloop van tijd de anti aanbak laag verwijderen. Het is beter om te kiezen voor warm water met een beetje olie bijvoorbeeld.

   

  Welke schoonmaakartikelen moet je aanschaffen?

  Er zijn versnellende schoonmaakartikelen die je moet aanschaffen. In dit geval kun je denken aan een stoomreiniger, vloerwissers en dweilmoppen, doekjes en schoonmaakartikelen waar je de ramen mee kunt doen. Kortom, genoeg schoonmaakspullen om aan te schaffen. Wanneer je zelf weinig tijd hebt voor het schoonmaken is het beter om een schoonmaker in te huren. Zo weet je in ieder geval zeker dat het huis en de keuken goed schoon gehouden worden.

   

  Benieuwd welke schoonmaakartikelen van goede kwaliteit zijn? Neem dan eens een kijkje op schoonmaakartikelen. Op deze pagina vind je een ruim aanbod van schoonmaakartikelen, waar je in één keer alles kunt kopen wat je nodig hebt.

   

   

   

   

 • Een magnetron kopen


  24 August 2017
  Bedenk dat de grootte er toe doet. Voordat u gaat winkelen, bepaal hoeveel keukenruimte u bereid bent om op te geven voor de magnetron. Als u een gezin thuis hebt, ga dan naar een grotere magnetron die grote gerechten kan behandelen. Er zijn zelfs fabrikanten die modellen maken zo klein dat het goed is voor alleen een kom soep of om koffie op te warmen.

  Waar moet ik in de winkel op letten?

  • Kijk naar voorzieningen zie noodzakelijk zijn voor het breiden van maaltijden, zoals automatische ontdooien en voorgeprogrammeerde instellingen, die snacks opwarmen. Een andere leuke optie: sensoren die de kooktijd berekenen op basis van de hoeveelheid stoom die het voedsel uitzendt.
  • Controleer of uw favoriete gerecht op de draaitafel past die binnenin staat. Als het gerecht te groot is om te draaien, zoek een functie waarmee u de draaitafel kan afsluiten, zodat het stilstaat tijdens het verwarmen of ontdooien.
  • Ontdek of de machine gebruiksvriendelijk is. Zoek naar grote knoppen en iconen. Open en sluit de deur een paar keer om te zien of u het fijn aan vindt voelen.
  Hoeveel wattage heb ik nodig? Een 1,000 watt magnetron kookt snel en efficiënt. Microgolven met 700 watt of minder zijn langzamer (hoewel dat soms ook handig is) en bereiden niet altijd gelijkmatig. Over het algemeen, hoe hoger het wattage, hoe sneller de bereiding. Hoe moet ik mijn magnetron schoonmaken? Voordat u uw apparaat afveegt, spuit een allesreinigingsmiddel op een doek. Spuit het nooit direct in de oven. Als het namelijk de ventilatie in wordt gespoten, kan het de interne onderdelen beschadigen. Zorg ervoor dat u de bovenkant van binnen in de magnetron goed schoonmaakt. Er spat veel voedsel en vloeistof tegen de bovenkant aan tijdens de bereiding. Reinig de draaitafel met de hand of wasseer het in de vaatwasser. Toch iets kapot van de magnetron? Kijk op onderdelenwinkel.nl voor een nieuw onderdeel.